Карта ООС: ситуація на сході України на 7 серпня

Читать на русском

Вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України, збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ підрозділами Об’єднаних сил не зафіксовано.

Таким чином минула доба стала першою з 27 липня 2020 року, коли на лінії бойового зіткнення збройні формування РФ не провокували захисників України на відкриття вогню у відповідь. Разом з тим, наші герої-оборонці з опівночі 27 липня неухильно дотримуються умов припинення вогню, не піддаються на поодинокі ворожі провокації та цілком контролюють обстановку.

Бойових втрат у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Обстановка на сьогодні, 07 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, захисниками України вже зафіксовано три порушення режиму тиші з боку збройних формувань РФ.

З 01:40 збройною провокацією – чотирма чергами зі стрілецької зброї ворог порушив режим тиші в районі Новолуганського.

Після 02:05 один постріл з підствольного гранатомета (ГП-25) зафіксували наші мужні оборонці поблизу н.п. Шуми. Ворожа провокація знову велася з напрямку від Шахти 6-7 окупованої Горлівки.

О 07:25 наші оборонці селища Травневе зафіксували порушення ворогом тиші одним пострілом з АГС. Провокаційний ворожий обстріл вівся з напрямку від окупованого смт Гольмівський.

За наявною інформацією, ці постріли не несли загрози особовому складу наших підрозділів, тому захисники України вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат немає.

Про усі випадки порушень вимог дотримання всеосяжного режиму повного припинення вогню збройними формуваннями РФ, представники української сторони СЦКК повідомляють команду спостережної моніторингової місії ОБСЄ по взаємодії.

Також зазначимо, у випадку явної збройної агресії противника: виникнення загрози особовому складу підрозділів Об’єднаних сил під час ворожого обстрілу, або загрози захоплення території, українські герої готові до невідкладного адекватного реагування. Це гарантовано міжнародним гуманітарним правом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: