Вибух у Бейруті: хвиля дійшла до Кіпру, постраждала половина міста

Читать на русском
Вибухова хвиля від вибуху в столиці Лівану Бейруті досягла острова Кіпр, який знаходиться на відстані близько 250 км від міста.
Громадське

Вибухова хвиля від вибуху в столиці Лівану Бейруті досягла острова Кіпр, який знаходиться на відстані близько 250 км від міста.

Про це пише агентство Reuters.

Вибухова хвиля дійшла морем до Кіпру - приблизно 250 км від міста. Бейрутський губернатор назвав вибух в порту безпрецедентним і порівняв його з ядерними ударами по Хіросімі і Нагасакі. Крім того, влада повідомляє, що в результаті вибуху постраждала приблизно половина міста.

Водночас місцеві ЗМІ повідомляють про сотні постраждалих. Люди викладають в мережі відео, де видно, яких збитків завдав потужний вибух.

Відзначимо, що чисельність населення Бейрута, який є найбільшим морським портом країни, за різними оцінками становить від 900 тис. до 2 млн осіб.

Місцеві ЗМІ повідомляють про перебої з інтернетом. Понад 30 команд Червоного Хреста і ліванська армія працюють на місці трагедії. На цей час вже відомо про мінімум 10 загиблих. Рахунок постраждалих від вибухів йде на сотні. У більшості людей осколкові поранення, спричинені вибуховою хвилею.

Влада Лівану оголосила 5 серпня вдень жалоби по всій країні.

Причиною вибуху могло стати займання на складі з піротехнікою.

Нагадаємо, увечері 4 серпня в столиці Лівану стався вибух, в результаті якого загинули люди. Також повідомляється про велику кількість постраждалих.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: