Вбивство Гандзюк: суд залишив у Києві розгляд справи Мангера, а апеляцію відхилив (доповнено)

Читать на русском
Київський апеляційний суд залишив під вартою голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації замаху на активістку Катерину Гандзюк.

Київський апеляційний суд залишив під вартою голову Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють в організації замаху на активістку Катерину Гандзюк. Він пробуде під вартою до 11 вересня.

Про це повідомили в пресслужбі суду.

Відповідне рішення було схвалено колегією суддів за підсумками розгляду апеляції сторони захисту.

«За результатами апеляційного розгляду постанову слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 14 липня 2020 залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту - без задоволення», - повідомили в суді.

У суді зазначили, що Мангер підозрюється по ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 (нависне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

Також стало відомо, що Верховний суд залишив розгляд справи Мангера у Києві.

«Мангер та його захисники дуже хотіли, щоб вирок Мангеру у справі вбивства Катерини Гандзюк обирав Херсонський суд. Їм це було б дуже зручно, адже в Херсоні все схвачено і місцевий суд прийняв би те рішення, яке зручне замовнику вбивства Каті. Але сьогодні Верховний суд відхилив це клопотання. Справа і надалі розглядатиметься в Києві. А найближчим часом Апеляційний суд визначить, в якому саме суді», - йдеться у повідомленні «Хто замовив Катю Гандзюк?» у Facebook.

Нагадаємо, напад на Катерину Гандзюк відбувся влітку 2018 року поблизу її будинку в Херсоні. Дівчину облили концентрованою сірчаною кислотою. Через декілька місяців вона померла у лікарні. Правоохоронці підозрюють в організації нападу Олексія Левіна, на замовлення Владислава Мангера.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: