Під час визначення зон карантину розглядали 8 областей – МОЗ

Читать на русском
При визначенні зон карантину в Україні МОЗ розглядало тільки 8 областей. У цих регіонах були перевищені показники.
Фото МОЗ

При визначенні зон карантину в Україні МОЗ розглядало тільки 8 областей. У цих регіонах були перевищені показники, однак місцеві органи не збирали комісію з надзвичайних ситуацій раз в три дні, щоб схвалити адекватні заходи реагування.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, рішення про введення карантинних зон приймалося на підставі п'ятиденного перевищення показників, які дозволяють ослаблення обмежень, у восьми областях.

Різнокольорові зони адаптивного карантину: як виявити реальний рівень епідеміїНова методика адаптивного карантину не відобразить реальної ситуації, тому що критерії оцінки не прозорі і відсутня достатня кількість тестування, вважає експерт.

«Ми передбачили певні обмежувачі, які не дозволяють перемагати формулою малих чисел. Тому «червона зона» не впроваджується там, де кількість активних хворих менш як 60 на 100 тисяч населення. Також враховано коефіцієнт міграції та доступності тестування», - зазначив Ляшко.

Він також зазначив, що розраховані показники відбивають чинну епідеміологічну ситуацію в Україні.

«Надалі динаміка буде змінюватися і кількість областей, яка буде розраховуватися, буде динамічною, і кожен раз не будуть одні й ті ж області. Тому зараз не треба дивитися, що області дають великі цифри, оскільки вони були раніше в епідпроцесі, зараз там ситуація стабілізувалася», - додав Ляшко.

Відзначимо, станом на 3 серпня різні карантинні зони є тільки у Львівській, Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Вінницькій, Тернопільській, Житомирській та Чернівецькій областях.

Раніше президент Володимир Зеленський зажадав від Кабміну чітко роз'яснити нові умови карантину.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: