Ситуація на Донбасі: 14 неприцільних обстрілів, втрат немає

Читать на русском
З початку набуття чинності угоди про перемир'я на Донбасі українська сторона нарахувала 14 провокацій з боку проросійських бойовиків.
Фото РБК

З початку набуття чинності угоди про перемир'я на Донбасі українська сторона нарахувала 14 провокацій з боку проросійських бойовиків. Сьогодні, 2 серпня, порушень режиму припинення вогню не було.

Про це повідомляє командування операції Об'єднаних сил.

Карта ООС: ситуація на сході України на 2 серпняСитуація на сході країни на 2 серпня 2020 року даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

З 27 липня окупаційні сили здійснили 14 одиничних неприцільних обстрілів позицій підрозділів Об'єднаних сил із метою спровокувати українських військових відкрити вогонь, щоб звинуватити Україну в зриві домовленостей.

Провокації бойовиків були зафіксовані поблизу Водяного, Південного, Шумів, Новолуганського, Новотошківського, Орехово, Луганського та Пєсків. Окупанти в основному застосовували стрілецьке озброєння, але місцями били й з мінометів.

«Розуміючи справжні підступні наміри противника українські воїни, протягом тижня, на провокації не реагували. Протягом останніх семи днів на ділянках відповідальності переважної більшості підрозділів порушень режиму припинення вогню не було», - додали в командуванні.

Раніше Кравчук назвав перші кроки на переговорах по Донбасу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: