США схвалили продаж Україні 16 патрульних катерів – Кулеба

Читать на русском
Влада США схвалила продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього устаткування. Вони призначені для патрулювання прибережних територій.
Вікіпедія

Влада США схвалила продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього устаткування. Вони призначені для патрулювання прибережних територій.

Про це в Twitter повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

За його словами, це допоможе протистояти теперішнім та потенційним загрозам в Чорному і Азовському морях.

«США схвалили продаж Україні до 16 патрульних катерів Mark VI та супутнього устаткування. Це підвищить здатності, допоможе протистояти існуючим і потенційним загрозам в Чорному і Азовському морях», - зазначив Кулеба.

Він додав, що шість із них вже готують до переправлення в Україну в рамках допомоги. Решта Україна може купити коштом оборонного бюджету.

«Mark VI - це сучасні, швидкі і маневровні кораблі, призначені для патрулювання прибережних морських територій. Шість катерів вже готуються для України в рамках допомоги США за відповідними програмами. Решту Україна зможе придбати в США коштом оборонного бюджету», - повідомив міністр.

Кулеба також зазначив, що ця угода допоможе Україні розвинути сучасні та сумісні з НАТО збройні сили.

«Цей важливий крок свідчить про зростання довіри між США і Україною. Ця підтримка, разом з реформою сектора безпеки і оборонної промисловості, допоможе Україні розвинути сучасні, сумісні з НАТО збройні сили, здатні ефективно протистояти російській агресії», - резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, вчора ВР ухвалила в цілому законопроект №2398-д (альтернативний №2398) про оборонні закупівлі.

Він передбачає розширення сфери застосування закону «Про оборонні закупівлі» в частині поширення його дії на закупівлі товарів, робіт і послуг, необхідних для виконання завдань по відсічі збройної агресії та запобігання загрозам державної безпеки, незалежності України, її територіальної цілісності та недоторканності, а також по боротьбі з тероризмом.

Раніше Кулеба повідомив, чи потрапить Україна до оновленого «зеленого» списку ЄС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: