У МОЗ назвали причини збільшення кількості хворих на коронавірус

Читать на русском
Головними причинами збільшення кількості хворих на коронавірус в Україні є богослужіння, громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з відпочинком.
Страна

Головними причинами збільшення кількості хворих на коронавірус в Україні є богослужіння, громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з відпочинком.

Про це повідомив голова МОЗ Максим Степанов під час традиційної селекторної наради під головуванням президента Володимира Зеленського, повідомляє пресслужба ОПУ.

За його словами, епідемічні розслідування встановили, що головною причиною збільшення кількості хворих на заході України, особливо в селах, є богослужіння.

Ще однією причиною збільшення випадків коронавірусу Степанов називає громадський транспорт, а також переміщення людей у зв’язку з літнім відпочинком. Міністр також зазначив, що багато людей хворіють безсимптомно, у такий спосіб формуючи імунітет.

«Сподіваюся, що адаптивний карантин, справді, буде більш дієвим, коли ми зможемо підбирати відповідні заходи контролю щодо кожного населеного пункту. Головне - максимальна локалізація поширення інфекції. Ми мусимо уникнути пікових навантажень», - прокоментував заяву Степанова президент Володимир Зеленський.

Як повідомлялося, у Києві станом на ранок четверга 30 липня встановлено новий коронавірусний антирекорд: за добу виявили 199 нових випадків.

Нагадаємо, за минулу добу коронавірус в Україні виявили в 1197 осіб, зафіксовано 23 летальних випадки, 760 пацієнтів вилікувалися.

Також повідомлялося, що в Україні зріс показник захворюваності на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: