В Євросоюзі зробили заяву щодо Криму

Читать на русском
В ЄС вважають порушенням міжнародного права церемонію закладки двох нових кораблів для Чорноморського флоту Росії, в якій взяв участь президент РФ Володимир Путін.
epa european pressphoto agency

В ЄС вважають порушенням міжнародного права церемонію закладки двох нових кораблів для Чорноморського флоту Росії, в якій взяв участь президент РФ Володимир Путін.

Про це йдеться в офіційній заяві спікера ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки, оприлюдненій в Брюсселі у вівторок, 28 липня.

«Недавня церемонія закладки двох кораблів в Керчі - ще один чіткий крок в триваючій мілітаризації півострова, яка має значний негативний вплив на регіональну безпеку в Чорному морі», - йдеться в заяві.

Євросоюз також висловив стурбованість новими обмеженнями свободи пересування громадян України на кримський півострів і назад.

В ЄС підкреслили, що доступ на материкову частину України і право повернутися до місця проживання повинні бути надані беззастережно, без вимоги російського паспорта.

Прикордонники РФ в липні почали штрафувати кримчан за спробу перетнути кордон з Кримом за українським паспортом. За твердженням ФСБ РФ, український паспорт для в'їзду і виїзду є недійсним.

Нагадаємо, Україна передала МЗС РФ ноту протесту через парад в анексованному Криму.

Раніше в ООН опублікували другу доповідь про ситуацію в анексованому Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: