Мінфін залучив за ОВДП понад 10 млрд гривень

Читать на русском
Міністерство фінансів у вівторок, 28 липня, під час аукціону ОВДП залучило до держбюджету 7,07 млрд грн і 130,5 млн доларів.
пресслужба НБУ

Міністерство фінансів у вівторок, 28 липня, під час аукціону ОВДП залучило до держбюджету 7,07 млрд грн і 130,5 млн доларів.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Водночас міністерство трохи скоротило продаж доларових паперів до $130,5 млн c $171,4 млн тижнем раніше. Загальна сума залучених коштів в гривневому еквіваленті склала 10,69 млрд.

Відзначається, що кількість заявок на гривневі папери залишилося невеликим — шість замість трьох тиждень тому. З цих заявок Мінфін відхилив одну — на купівлю 11-місячних паперів під 10% річних.

Як і тижнем раніше, більше було продано коротких паперів. Від розміщення тримісячних паперів в бюджет вдалося залучити 4,92 млрд грн під 7,1%. Водночас за однорічними паперами Мінфін залучив 2,15 млрд грн під 9,2% річних.

Що стосується доларових ОВДП, то в цього разу Мінфін розміщував 10-місячні папери і задовольнив всі 29 заявок по незмінній з минулого аукціону ставці 3,5% річних.

Нагадаємо, в травні Мінфін залучив майже 20 мільярдів на аукціонах ОВДП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: