У Мінфіні пояснили затримку в отриманні кредиту від Світового банку

Читать на русском
У Мінфіні розповіли, чому Україна й досі не отримала кредит від Світового банку в розмірі 350 млн доларів. Рішення про видачу коштів було ухвалено ще в кінці червня.
Фото РБК

У Мінфіні розповіли, чому Україна й досі не отримала кредит від Світового банку в розмірі 350 млн доларів. Рішення про видачу коштів було ухвалено ще в кінці червня.

Про це повідомив в інтерв'ю Радіо Свобода голова Міністерства фінансів України Сергій Марченко.

Шевченко призначений головою НБУ: як голосували нардепиКирило Шевченко призначений головою Нацбанку. Це рішення підтримали 332 нардепи, не голосували фракції Голос і Європейська солідарність.

За його словами, затримка отримання кредиту від Світового банку відбувається через зміну керівника Національного банку України.

«Ми виконали всі умови й, в принципі, немає такого... чому зволікання йде... думаю буде підписано найближчим часом. Вони (Всесвітній банк, - ред.) сконцентрували додаткову увагу на призначенні керівника Нацбанку і це також певним чином впливає на рішення, звичайно. Всі в очікуванні: МВФ, Світовий банк, Європейська комісія», - сказав Марченко за день до призначення голови НБУ.

Разом з тим міністр зазначив, що про замороження кредиту мова не йде. За його словами, підстав для цього немає.

На даному етапі, за його словами, це рішення Всесвітнього банку з точки зору їхньої політики - «вони хочуть зрозуміти, як Україна буде далі рухатися».

Нагадаємо, голова Мінфіну спрогнозував ситуацію з доларом до кінця року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: