У Мінфіні розповіли, на що витратять допомогу від ЄС

Читать на русском
У Міністерстві фінансів повідомили, на що спрямують макрофінансову допомогу від ЄС у розмірі 500 млн євро.

У Міністерстві фінансів повідомили, на що спрямують макрофінансову допомогу від ЄС у розмірі 500 млн євро.

Про це пише пресслужба відомства в середу, 10 червня.

«Україна отримала від Європейської комісії другий транш у рамках четвертої програми макрофінансової (кредитної) допомоги ЄС номінальним обсягом 500 млн євро. Гроші надійдуть у вигляді позики під 0,125% річних з терміном погашення до 10.06.2035 року. Отримані кошти будуть спрямовані на фінансування витрат державного бюджету і будуть сприяти зменшенню зовнішнього фінансового тиску на Україну і поліпшенню платіжного балансу держави», - йдеться в повідомленні.

Отримання зазначених коштів також сприятиме збереженню фінансової стабільності в Україні після удару по економіці у зв'язку з пандемією коронавірусу.

Україна змогла отримати пільговий кредит після виконання в кінці 2019 року спеціальних умов. У них входять, зокрема, реформи в боротьбі з корупцією, в соціальній політиці, енергетиці, зміни в митній політиці, реформування податкової та митної служб і так далі.

Нагадаємо, 29 травня Євросоюз оголосив про виділення Україні кредиту в сумі 500 млн євро в рамках Четвертої програми макрофінансової допомоги, через яку з 2014 року ЄС надав Україні кредит на загальну суму 3,8 млрд євро.

Також відзначимо, посли країн Євросоюзу схвалять продовження санкцій проти Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: