Україна запровадить ще три «безвізи» на шляху до ЄС – Кабмін

Читать на русском
Уряд України має намір працювати над впровадженням ще трьох «безвізів» на шляху до Євросоюзу - промислового, продовольчого та авіаційного.
112 Україна

Уряд України має намір працювати над впровадженням ще трьох «безвізів» на шляху до Євросоюзу - промислового, продовольчого та авіаційного.

Про це розповіла віцепрем'єр з питань євроінтеграції Ольга Стефанішина в інтерв'ю ТСН.

За її словами, на саміті Східного партнерства 18 червня багато країни говорили саме про Україну, як про країну, яка має стати частиною ЄС.

«Я як людина, яка відчуває і розуміє тренди та тримає цю рамку за посадою, забезпечую, щоб саміт був насичений порядком, яка потрібна бізнесу. Перш за все, це - «промисловий безвіз», який забезпечить вільний рух нашої продукції на ринок ЄС, адже вже зараз наша продукція виробляється і розміщується на основі європейських правил», - зазначила Стефанішина.

За її словами, окремим пріоритетом зараз є «продовольчий безвіз», тому що Україна адаптувала своє законодавство щодо якості, безпеки продукції.

«Зараз ми більш впевнені в тій продукції, яку ми навіть у супермаркетах купуємо. Тому Україна заслуговує, щоб для цих видів продукції ми теж мали безвіз», - продовжила віцепрем'єр.

Також Стефанішина висловила впевненість, що буде розблоковано питання щодо підписання угоди про спільний авіаційний простір із ЄС.

«Я вважаю, що під час коронакризи під час обмежень внутрішнього переміщення всередині Європи авіасполучення - це ідеальний час сконцентруватися на переговорах, на врегулюванні проблемних питань. І коли переміщення всередині Європи буде більш вільним, ми зможемо не тільки відновити безвізові умови поїздок, але і підписати угоду, яка стане «авіаційним безвізом». Це три наріжних камені», - резюмувала Стефанішина.

Раніше Зеленський попросив Трюдо прискорити процес отримання Україною безвізу.

Також нагадаємо, стало відомо, скільки поїздок до ЄС здійснили українці за три роки безвізу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: