ВАКС завершив дослідження доказів у справі Труханова

Читать на русском
В антикорупційному суді завершили стадію дослідження доказів у справі одеського міського голови і перейдуть до допиту свідків.

Вищий антикорупційний суд завершив дослідження письмових та речових доказів у справі за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію засідання ВАКС.

Пізніше у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що дійсно колегія суддів завершила дослідження письмових та речових доказів, наданих прокурором САП.

«На засіданні, яке відбулось 28 липня, ВАКС завершив дослідження письмових та речових доказів, наданих прокурором САП», – поінформували в прокуратурі.

Там також зазначили, що на наступному засіданні 9 вересня планується допит 7 свідків, заявлених прокурором САП.

Нагадаємо, за даними слідства, мер Одеси не вніс до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відомості про майно та доходи, власником яких є особа, з якою посадовець упродовж 2015-2016 рр був пов'язаний спільним побутом, мав взаємні права та обов'язки. З цією особою підозрюваний перебував в офіційному шлюбі з 1985 по 1997 роки, має двох спільних дітей, одна з яких народилась у 2000 році, тобто після офіційного розірвання шлюбу.

Мером Одеси незадекларовані: квартира, два паркомісця, елінг, дача, нежитлова нерухомість, дві автівки, частки у низці суб'єктів господарювання, проценти за вкладами у банках. Загалом до декларації 2015 року посадовець не вніс статки на загальну суму 32,48 млн грн, до декларації 2016 року — на 18,81 млн грн. Розмір незадекларованих статків визначено на підставі експертиз, проведених в межах досудового розслідування.

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали у листопаді 2017 року. 11 березня 2019 року меру Одеси повідомили про підозру. Під час досудового розслідування детективи Національного бюро також встановили факти незаконного збагачення Одеського міського голови на суму понад 3 млн фунтів стерлінгів. Справу за цим епізодом закрито відповідно до рішення Конституційного суду. 3 травня НАБУ завершило слідство у справі. В межах цієї справи НАБУ вивчило рух коштів по рахунках співмешканки Труханова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: