Прокурор САП оголосив обвинувачення екснардепу Полякову

Читать на русском
В антикорупційному суді зачитали обвинувачення колишньому члену українського парламенту від фракції Народного фронту.
Максим Поляков у суді

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури зачитав обвинувальний акт колишньому народному депутату Максиму Полякову, якого обвинувачують у незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві і недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє пресслужба САП.

«27 липня за участі прокурора САП у Вищому антикорупційному суді відбулось перше засідання з розгляду по суті у справі про обвинувачення народного депутата України VIII скликання у незаконному отриманні 367 тисяч гривень компенсації за винайм житла у столиці, а також внесенні недостовірних відомостей до декларацій за 2016–2017 роки. На засіданні прокурор оголосив короткий виклад обвинувального акту, після чого сторони виступили зі вступними промовами», – інформують у прокуратурі.

У САП також додали, що на засіданні суд визначив порядок та обсяг дослідження доказів у справі.

Як відомо, слідством встановлено, що Поляков із кінця 2016 року проживав у власній квартирі у Києві. Попри це він продовжував отримувати компенсацію за нібито сплачувану вартість оренди номера у готелі «Київ». За лютий 2018 року – серпень 2019 року ексдепутат незаконно отримав 367 тис. грн виплат.

Крім того, встановлено, що він до електронної декларації за 2016 рік свідомо не зазначив фактичне набуття у власність вищевказаної квартири, вартість якої сягає близько 10,91 млн грн (нерухомість зареєстровано на близьку особу) та дороговартісних предметів побуту. А у декларації за 2017 рік колишній народний обранець не вказав 5,24 млн грн доходів та видатків у розмірі 5,19 млн грн у зв'язку з придбанням квартири.

Нагадаємо, НАБУ розслідувало справу за фактом можливого збагачення Полякова. Під час слідства вони встановили, що екснардеп нібито придбав собі квартиру в елітному житловому комплексі за дорученням його сестри. На неї квартира і була зареєстрована. Також у житлі виявили елітні меблі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: