У Нідерландах вшанували пам'ять жертв катастрофи MH17

Читать на русском
У Нідерландах в шосту річницю авіакатастрофи пройшла церемонія пам'яті жертв збитого над Донбасом рейсу МН17.
фото nos.nl

У Нідерландах, біля меморіального комплексу жертв трагедії, пройшла церемонія пам'яті жертв катастрофи рейсу MH17, збитого над Донбасом в 2014 році.

Про це повідомляє агентство NOS.

Справа МН17: Європейський суд зареєстрував позов Нідерландів проти РосіїЄвропейський суд з прав людини (ЄСПЛ) зареєстрував позов Нідерландів проти Російської Федерації через збитий над Донбасом літак рейсу МН17.

Згідно з повідомленням, через заходи безпеки у зв'язку з пандемією коронавірусу меморіал і церемонію змогло відвідати набагато менше людей, ніж роками раніше.

Так, прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте звернувся до родичів жертв у відеозверненні. Він наголосив на важливості церемонії пам'яті, яка в цьому році відрізняється через карантин.

«Але я переконаний: це не зменшує зв'язку. І робить хвилину мовчання ще більш потужною. Бо саме в строгості цієї церемонії ми добираємося до суті. І імена ваших втрачених близьких звучать голосніше, ніж будь-коли», - сказав Рютте.

Під час церемонії зачитали імена всіх жертв катастрофи. Після чого пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

Як повідомлялося, в шосту річницю трагедії МЗС України закликав Росію визнати свою відповідальність і виконувати міжнародні зобов'язання у справі про катастрофу малайзійського Boeing.

Нагадаємо, 17 липня 2014 року над Донбасом був збитий літак Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17. Всі 298 осіб на борту загинули.

Судові засідання у справі МН17 проходять в Гаазі з березня цього року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: