Смерть волонтера в Києві: в МВС розповіли подробиці

Читать на русском
У справі про смерть волонтера Олексія Кучапіна, труп якого знайшли на знімній квартирі в Києві, з'явився важливий свідок і на сьогодні ніщо не вказує на насильницьку смерть.
Фото: Київ Оперативний

У справі про смерть волонтера Олексія Кучапіна, труп якого знайшли на знімній квартирі в Києві, з'явився важливий свідок і на сьогодні ніщо не вказує на насильницьку смерть.

Про це заявив речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко, повідомляє пресслужба МВС.

За його словами, правоохоронці знайшли свідка, з яким перед смертю спілкувався Кучапін. Свідок надав важливі свідчення для слідства.

При цьому заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що під час огляду квартири, крім документів та особистих речей, на столі виявили передсмертну записку.

«Всі речові докази направлені на проведення відповідних експертиз, зокрема, гістологічної, хімічної, фармакологічної, графологічної і психологічної. Оглянувши квартиру, поліцейські встановили, що обстановка всередині не була порушена, двері без пошкоджень», - додав Геращенко.

Також відомо, що правоохоронці перевірять всі версії у справі Олексія Кучапіна. На місці його загибелі не були виявлені факти, які б вказали на насильницьку смерть.

Геращенко зазначив, що провадження зареєстровано за ст. 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство), але справу за такою статтею відкривають завжди, коли знаходять тіло людини і якщо є підозра, що смерть настала через певні негативні обставини.

Нагадаємо, 22 липня в Дніпровському районі Києва у квартирі знайшли тіло активіста Олексія Кучапіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: