У Польщі на фермі українські заробітчани захворіли на коронавірус

Читать на русском
Спалах інфекції зафіксовано на овочевій фермі в гміні Суш, яка розташована в Вармінсько-Мазурському воєводстві на півночі країни.
Фото: Zik.ua

У Польщі зафіксовано спалах коронавірусу серед українських заробітчан.

Про це повідомляє видання Niezalezna.

Спалах інфекції зафіксовано на овочевій фермі в гміні Суш, яка розташована в Вармінсько-Мазурському воєводстві на півночі країни. Там виявили 19 хворих. Всього в господарстві працюють 103 громадянина України.

Відзначається, що 17 хворих на коронавірус українців виявили 22 липня, що стало найбільшою кількістю нових випадків COVID-19 за добу в воєводстві. Аналізи ще двох підтвердилися декількома днями раніше - зараз їх ізолювали.

Перепис заробітчан: чи наважиться держава на оподаткування трудових мігрантівБагато українських робітників цього року не зможуть поїхати на заробітки за кордон через карантинні обмеження. Що може запропонувати держава та як буде врегульована сфера трудової міграції, вивчав політолог Олександр Радчук.

«Зараз лікарі визначають, чи потрібно госпіталізація кому-небудь із нових інфікованих або ж у цих людей немає симптомів захворювання, і чи будуть вони поміщені до ізолятору», - йдеться в повідомленні.

Решту заробітчан помістили на карантин і протягом тижня їх повторно перевірять на коронавірус.

Директор місцевої санітарно-епідеміологічної станції Януш Дзіско вважає, що з вогнищем інфекції можна буде впоратися, оскільки він ізольований від зовнішнього світу.

Раніше в Польщі підпалили гуртожиток, де проживали українські заробітчани.

Також нагадаємо, Рада прийняла за основу законопроект про захист прав заробітчан.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: