Новий голова Нацбанку провів першу зустріч із представниками МВФ

Читать на русском
Новий глава НБУ Кирило Шевченко провів першу зустріч із представниками Міжнародного валютного фонду.
Фото: Пресслужба НБУ

Новий головва НБУ Кирило Шевченко провів першу зустріч із представниками Міжнародного валютного фонду. Він пообіцяв, що НБУ виконає всі зобов'язання, взяті в рамках меморандуму.

Про це повідомляється на сайті регулятора.

Зазначено, що Шевченко зустрівся з головою місії МВФ в Україні Іванною Владков Голлар, постпредом МВФ Йостою Люнгманом і заступником виконавчого директора МВФ Владиславом Рашкованом.

Шевченко призначений головою НБУ: як голосували нардепиКирило Шевченко призначений головою Нацбанку. Це рішення підтримали 332 нардепи, не голосували фракції Голос і Європейська солідарність.

«МВФ був, є і буде ключовим стратегічним партнером України в цілому і Національного банку зокрема. Тому повне і успішне виконання програми співпраці з МВФ є моїм пріоритетом. Можу запевнити, що всі зобов'язання, які Національний банк взяв на себе по Меморандуму про економічну та фінансову політику, будуть виконані повністю і в строк», - заявив Шевченко.

Він підкреслив, що відповідно до меморандуму НБУ зосередиться на зниженні обсягу непрацюючих кредитів, пожвавленні кредитування та відновленні економіки. Він також запевнив представників МВФ у незалежності Нацбанку.

«Сторони обговорили також поточний стан співпраці в рамках Меморандуму між Україною і МВФ і обмінялися поглядами щодо викликів, які стоять перед українською та світовою фінансовою системою в контексті коронакризи», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Національний банк під керівництвом Кирила Шевченка не бачить підстав для втручання в ситуацію на валютному ринку.

Також Шевченко назвав свої цілі на посаді голови НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: