Шевченко назвав свої цілі на посаді голови НБУ

Читать на русском
Новопризначений голова НБУ Кирило Шевченко планує розширити взаємодію з президентом Володимиром Зеленським, Верховною радою та урядом.
Фото РБК

Новопризначений голова НБУ Кирило Шевченко планує розширити взаємодію з президентом Володимиром Зеленським, Верховною радою та урядом. Плануються заходи для стимулювання економіки.

Про це він сказав під час зустрічі з колективом центробанку.

Шевченко подякував президенту і Верховній раді за призначення і пообіцяв вже незабаром «новий рівень взаємодії».

Шевченко призначений головою НБУ: як голосували нардепиКирило Шевченко призначений головою Нацбанку. Це рішення підтримали 332 нардепи, не голосували фракції Голос і Європейська солідарність.

«Сьогодні парламент, уряд, Національний банк можуть стати єдиним механізмом для розвитку національної економіки», - сказав він.

За його словами, будуть створені нові умови, зокрема монетарні й щодо нагляду за банками.

«Яким я бачу сприяння розвитку кредитування? НБУ має допомогти збалансувати портфелі банків. З одного боку, необхідно посилити роботу щодо зниження частки проблемних кредитів в банківській системі та поліпшення якості кредитних портфелів банків. З іншого боку - необхідно обмежити використання довгострокових цінних паперів, які банки купують, використовуючи вільну ліквідність замість кредитування підприємств. Водночас, НБУ повинен продовжувати політику зниження облікової ставки в кінцевому підсумку призведе для здешевлення кредитів для кінцевого споживача, кінцевого бенефіціара», - заявив Шевченко.

Нагадаємо, Верховна рада 16 липня призначила главою НБУ Кирила Шевченка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: