Стало відомо, коли суд перегляне запобіжний захід Стерненку

Читать на русском
Перегляд запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку відбудеться у кінці липня. Розгляд пройде в Шевченківському районному суді Києва.

Перегляд запобіжного заходу активісту Сергію Стерненку відбудеться у кінці липня. Розгляд пройде в Шевченківському районному суді Києва.

Про це активіст написав на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Справа Стерненка: чи існує межа законного самозахистуРозгляд справи Сергія Стерненка порушує питання меж дозволеного самозахисту в чутливих справах, вважає експерт.

«Засідання по зміні мого запобіжного заходу призначили на 27 липня о 10:00 в Шевченківському суді м. Києва. Суддя Осаулов», - розповів Стерненко.

Раніше Київський апеляційний суд розглянув скаргу активіста і його захисників на обраний йому запобіжний захід. Вона залишилася без змін, Стерненко має знаходитися під домашнім арештом.

На засіданні суду Стерненко заявив, що правоохоронні органи не намагалися встановити замовників нападу на нього, а також про те, що йому повинні були надати охорону ще після першого нападу. Крім того, активіст стверджував, що в його справі нібито на генпрокурора Ірину Венедіктову тиснув міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Нагадаємо, Шевченківський районний суд міста Києва відправив активіста Сергія Стерненка під цілодобовий домашній арешт 15 червня. Пізніше суд змінив адресу для відбування домашнього арешту Стерненку.

Раніше Стерненку вручили підозру в умисному вбивстві і незаконному носінні холодної зброї. Якщо вина буде доведена, активісту загрожує від 7 до 15 років позбавлення волі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: