У Мінську відбувся перший мітинг на підтримку конкурентки Лукашенка

Читать на русском
У Мінську пройшла перша агітаційна зустріч кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, на яку прийшли тисячі людей.

У Мінську пройшла перша агітаційна зустріч кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, на яку прийшли тисячі людей.

Про це повідомляє Єврорадіо.

Разом з Тихановською на мітинг прийшли Марія Колесникова, представник штабу Віктора Бабарико, якого на вибори не допустили, а також Вероніка Цепкало - дружина іншого незареєстрованого кандидата Валерія Цепкала.

За даними правозахисного центру Весна, станом на 18:00 на зустріч прийшли 7,5 тисячі осіб.

Світлана Тихановська - єдина з головних конкурентів чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка, яку зареєстрували на вибори. Не зареєстрували Валерія Цепкала і Віктора Бабарико. Останній взагалі перебуває у СІЗО, щодо нього порушили кримінальну справу.

Після цього головні опозиційні кандидати об'єдналися і підтримали Тихановську. В цілому, не дивлячись на численні арешти, реєстрація Тихановської є ​​подією для білоруської політики, тому що чи не вперше Лукашенко матиме на виборах реального конкурента. Сама Тихановська не планувала йти в президенти, але після арешту її чоловіка вирішила стати кандидатом замість нього.

Раніше в Білорусі зняли з виборів одного з опонентів Лукашенка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: