Справа Шеремета готова для передачі до суду – МВС

Читать на русском
Справа про вбивство журналіста Павла Шеремета готова для передачі до суду, однак початок її розгляду залежить винятково від підозрюваних та їхніх адвокатів.
Центр журналістських розслідувань

Справа про вбивство журналіста Павла Шеремета готова для передачі до суду, однак початок її розгляду залежить винятково від підозрюваних та їхніх адвокатів.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції.

У відомстві зазначили, що з моменту завершення досудового розслідування у провадженні за фактом вбивства журналіста Павла Шеремета і відкриття матеріалів підозрюваним і їхнім захисникам минуло 42 дні.

«Початок розгляду цієї резонансної справи тепер залежить виключно від того, коли адвокати підозрюваних закінчать ознайомлюватися з матеріалами», - йдеться в повідомленні.

Також у Нацполіції підкреслили, що слідство не буде обмежувати підозрюваних і їхніх адвокатів в часі на ознайомлення з матеріалами справи, але звертає увагу всіх зацікавлених сторін, що початок розгляду справи залежить саме від сторони захисту і самих підозрюваних.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві через вибух автомобіля.

У грудні 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання й оголошення підозр фігурантам справи про вбивство Павла Шеремета.

У вбивстві журналіста підозрюють медсестру Яну Дугар, лікарку й волонтерку Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка (Riffmaster) і подружжя Інну та Владислава Грищенків.

25 травня підозрювану Яну Дугар суд відпустив під заставу. Водночас арешт Андрія Антоненка був продовжений до 23 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: