Тіло загиблого військового медика ідентифіковано – штаб ООС

Читать на русском
Загиблий, якого бойовики повернули українській стороні, виявився військовим медиком з Естонії. Це підтвердила ДНК-експертиза.
Микола Ільїн. Фото зі сторінки в Facebook

Загиблий, якого бойовики повернули українській стороні, виявився військовим медиком з Естонії. Це підтвердила ДНК-експертиза.

Про це повідомив пресцентр Операції Об'єднаних сил в Facebook у понеділок, 20 липня.

В ЄС відреагували на вбивство медика на ДонбасіЕскалація насильства на Донбасі, зокрема вбивство українського військового медика, є порушенням Мінських угод, нормандських домовленостей і міжнародного права.

Згідно з повідомленням, результати ДНК-експертизи показали, що тіло загиблого, якого російські найманці 17 липня передали на підконтрольну уряду України територію, належить загиблому військовому медику, громадянину Естонії Миколі Ільїну.

«Загиблий сержант Микола Ілін дійсно був громадянином Естонії, проходив військову службу в підрозділі Збройних сил України на законних підставах», - уточнили в штабі.

Прощання з військовим медиком відбудеться в Києві, 22 липня.

Нагадаємо, 13 липня окупанти обстріляли групу українських військових, які проводили евакуацію тіла бійця ВСУ в районі смт Зайцеве. В результаті обстрілу загинув військовий медик. Ще один боєць був поранений, один травмований.

Тіла загиблих і поранений військовослужбовець залишилися на місці обстрілу. Бойовики передали тіло воїна ВСУ тільки 15 липня, а медика - 17 липня після переговорів за участю ОБСЄ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: