Справа Шеремета: в МВС заявили про відсутність алібі у Дугар

Читать на русском
Підозрювана в організації вбивства Павла Шеремета Яна Дугар не має безперечного алібі. Зібрані правоохоронцями докази вказують на її причетність до злочину.
фото УНІАН

Підозрювана в організації вбивства Павла Шеремета Яна Дугар не має безперечного алібі. Зібрані правоохоронцями докази вказують на її причетність до злочину.

Таку заяву зробили в Міністерстві внутрішніх справ у понеділок, 20 липня.

Відзначається, що інформація про наявність в Дугар алібі не відповідає дійсності. У МВС заявили, що підтвердженням цьому є записи камер відеоспостереження з вул. Липинського, 15 і 18 липня 2016 року, на яких «була зафіксована дівчина, яка проводила розвідку, фотографуючи відеокамери на мобільний телефон».

«Висновок експерта від 21.11.2019, згідно з яким наявні в відеозаписах індивідуально-психологічні ознаки невербальної поведінки дівчини-розвідниці належать одній і тій же особі, а також зображена одна й та сама особа - Яна Дугар», - йдеться в повідомленні.

У МВС нагадали, що Дугар намагалася передати людині на прізвисько «Череп» сумку сапера, 2 книги саперної справи і 7 мобільних терміналів. Це було зафіксовано під час негласних слідчих дій.

«Місцеперебування даних речей до теперішнього часу не встановлено. фоноскопічною експертизою, якою підтверджено, що на записах голос саме Яни Дугар», - відзначили в міністерстві.

Крім того, за місцем проходження служби і проживання Дугар правоохоронці вилучили два практичних посібника «Розвідувально-пошукові дії» і «Військова розвідка».

Відзначимо, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна має побачити справжніх вбивць Шеремета.

Також нагадаємо, журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва. Його машину підірвали, коли він їхав на роботу.

Слідство у справі Шеремета триває до сьогоднішнього дня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: