У комітет ВР внесли постанову про призначення нового очільника НБУ

Читать на русском

На розгляд фінансового комітету Верховної ради внесли постанову про призначення нового глави Національного банку. Новим главою НБУ пропонують призначити Кирила Шевченка.
Фото - (kirillshevchenko.com

На розгляд фінансового комітету Верховної ради внесли постанову про призначення нового очільника Національного банку. Новим главою НБУ пропонують призначити Кирила Шевченка.

Про це у Facebook написав перший заступник голови фінансового комітету Ярослав Железняк.

Як відомо, Шевченко займає посаду голови правління «Укргазбанку» з травня 2015 року. До цього обіймав посаду першого заступника та виконавчого обов'язки голови правління. У 2012-2014 роках був радником керівника «Ощадбанку».

В банківській сфері він з 1994 року.

Нагадаємо, колишній глава НБУ Яків Смолій подав у відставку 1 липня. Він заявив, що таке рішення пов'язане з систематичним політичним тиском. 3 липня Верховна рада відправила Смолія у відставку. При цьому у Зеленського заявили, що на Смолія не чинилося ніякого політичного тиску.

Раніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський представить кандидата на посаду нового глави Національного банку на засіданні фракції «Слуга народу» 16 липня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: