ВР ухвалила заяву щодо нелегітимності голосування за правки до конституції РФ у Криму

Читать на русском
Рада ухвалила в цілому проект постанови 3736 про заяву ВРУ щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції РФ в окупованому Криму.

Верховна рада України ухвалила в цілому проект постанови №3736 про заяву ВРУ щодо нелегітимного проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції Російської Федерації в окупованому Криму.

Відповідне рішення підтримали 306 народних депутатів України.

Основними положеннями заяви є заклики до членів парламентів іноземних держав та міжнародних парламентських організацій забезпечити невизнання результатів згаданого голосування в частині їх проведення на території тимчасово окупованого Криму.

Як зазначається у пояснювальній записці, проведення загальноросійського голосування по поправках до Конституції Російської Федерації «має на меті легалізацію та закріплення у Конституції Російської Федерації незаконної анексії Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, обмеження пріоритету міжнародного права на території Російської Федерації».

Нагадаємо, 25 червня в Росії та анексованому нею Криму почалося голосування щодо поправок до Конституції РФ. Одна з поправок стосується «обнулення» президентських термінів і дозволить російському президенту Володимиру Путіну брати участь у виборах ще два рази й залишатися при владі до 2036 року.

У відповідь МЗС України вимагає посилити санкції проти РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: