Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенців

Читать на русском

В Україні станом на 13 липня зареєстровано 1 млн 449 тисяч 157 внутрішньо переміщених осіб. Як змінювалася міграція українців з окупованих територій Криму і Донбасу, розібралося «Слово і діло».

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість переселенців збільшилася на 59 тисяч 365 осіб. А в порівнянні з травнем кількість зареєстрованих переселенців зросла на 1 тис 922 людини.

Найбільше переселенців живуть на Донбасі: 510,9 тисяч осіб в Донецькій області та 280,5 тисяч – в Луганській. У Києві живуть більше 160 тисяч внутрішньо переміщених осіб, в Харківській області – 134,4 тисячі. Найменше переселенців в західних областях: у Тернопільській області – 2,1 тисяча, в Чернівецькій – 2,4 тисячі, в Рівненській – трохи більше 3 тисяч.

Карантин і коронавірус позначилися на динаміці міграції в Україні – кількість зареєстрованих переселенців істотно не змінилася. У Києві за місяць зареєструвалися ще майже 700 переселенців, в Київській області – 380 осіб, в Харківській і Одеській – більше 200. Знімалися переселенці з реєстрації в Кіровоградській, Рівненській, Волинській та Житомирській областях.

У червні держава виплатила внутрішньо переміщеним особам 243,9 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За аналогічний період 2019 року ця сума склала 249 млн грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заборонив під час карантину припиняти виплати внутрішнім переселенцям, які вони отримують від держави на оренду житла і оплату послуг ЖКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: