Динаміка міграції в Україні: де живе найбільше зареєстрованих переселенців

Читать на русском

В Україні станом на 2 червня зареєстровано 1 млн 447 тисяч 235 переселенців. Як змінювалася міграція українців з окупованих територій Криму і Донбасу, розібралося «Слово і діло».

Порівняно з аналогічним періодом минулого року кількість переселенців зменшилася на 62 тисячі 703 людини. А порівняно з квітнем кількість зареєстрованих переселенців зросла на 544 особи.

Найбільше внутрішньо переміщених осіб проживає в Донецькій і Луганській областях – 510,8 тисячі і 280,5 тисячі відповідно. У столиці живе 159,6 тисяч переселенців, у Харківській області – 134,2 тисячі. На заході України переселенців небагато: у Рівненській, Волинській та Закарпатській областях трохи більше 3 тисяч, у Тернопільській області – 2,1 тисячі.

Через карантин в Україні з середини травня до початку червня кількість зареєстрованих ВПО змінювалася незначно. У Київській області за цей період стало на 133 переселенці більше, знімалися переселенці з реєстрації у Львівській, Івано-Франківській, Чернігівській, Хмельницькій і Рівненській областях.

У квітні держава виплатила внутрішньо переміщеним особам 251,7 млн грн матеріальної допомоги для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За аналогічний період 2019 року ця сума становила 230,3 млн грн.

Нагадаємо, Кабінет міністрів заборонив під час карантину припиняти виплати внутрішнім переселенцям, які вони отримують від держави на оренду житла й оплату послуг ЖКГ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: