На заході України очікується підйом рівня води в річках

Читать на русском
На заході України знову очікується істотний підйом рівня води в річках. У Закарпатській області існує загроза чергових паводків і зсувів.
if.dsns.gov.ua

На заході України знову очікується істотний підйом рівня води в річках. У Закарпатській області існує загроза чергових паводків і зсувів.

Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що в другій половині дня 18 липня і вночі 19 липня на річках Закарпатської області очікується підвищення рівнів води на 0,3-0,8 метра. При цьому в місцях проходження сильних злив будуть формуватися стоки з підтопленням понижених місць в населених пунктах. Також можливе формування локальних селевих потоків і зсувів зволоженого ґрунту.

Крім того, 18-20 липня на річках басейнів Сяну та Дністра у Львівській та Івано-Франківській області очікується підйом рівнів води 0,2-1 метр, можливий вихід річок із берегів без негативних наслідків.

Також 18-20 липня на річках Прип'ять та Стохід у Волинській області буде перевищено позначку затоплення сільськогосподарських угідь, присадибних ділянок в окремих населених пунктах Ратнівського та Любешівського районів.

Нагадаємо, паводки завдали Буковині збитків на мільярд гривень.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: