Карта ООС: ситуація на сході України на 18 липня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 18 липня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Збройні формування РФ не зменшують кількість збройних провокацій на лінії бойового зіткнення. За вчора нашими героями-захисниками зафіксовано 18 порушень режиму тиші з боку окупантів.

Так, російсько-окупаційні війська не припиняють вести вогонь з важкого озброєння. Загалом по нашим оборонцям Новотошківського та Авдіївки ворог за чотири обстріли випустив вчора 28 мін 82-го калібру. Крім того по захисниках Луганського зафіксовано ворожий обстріл з протитанкових ракетних комплексів.

З гранатометів та стрілецького озброєння ворог розпочинав бойові дії поблизу н.п. Водяне, Луганське, Талаківка, Авдіївка, Мар’їнка, Кам’янка, Старогнатівка, Гнутове, Новотошківське, Верхньоторецьке, Широкине та Пищевик.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вчора наші захисники адекватним вогнем у відповідь із легкого піхотного озброєння знищили одного окупанта.

Втрат серед наших героїв внаслідок ворожих обстрілів немає.

Обстановка на сьогодні, 18 липня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська знову не спромоглися дотриматися тиші.

Зранку від окупованого села Староласпа ворог вів обстріл з протитанкових ракетних комплексів та гранатометів по нашим захисникам Старогнатівки.

За наявною інформацією, бойових втрат серед наших оборонців немає.

Втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: