Вчені винайшли новий препарат від COVID-19

Читать на русском
Чилійські вчені на основі інтерферонів винайшли препарат для боротьби з коронавірусів. Розроблений вченими препарат не є ліками, це скоріше добавка.
Ілюстративне фото.

Чилійські вчені на основі інтерферонів винайшли препарат для боротьби з коронавірусом, очікуються його випробування на людях, повідомляє місцевий телеканал 24 Horas.

«У Консепсьоні проводиться перший чилійський противірусний препарат проти COVID-19, який діє через інгалятор. Його формула заснована на інтерферонах (білках, що виділяються клітинами організму у відповідь на вторгнення вірусу, - ред.), препарат чекає дозволу на випробування на людях», - йдеться в повідомленні.

У світі проводять випробування на людях 17 вакцин від коронавірусуУ світі проводять клінічні випробування на людях як мінімум 17 вакцин від коронавірусу. У Індії кілька інститутів працюють над різними лікарськими засобами.

Голова кафедри фізіології університету Консепсьйон Хорхе Толедо, який є розробником препарату, пояснив, що інтерферон стимулює організм, і коли інфекція прибуде, вірусне навантаження буде меншим .

Розроблений вченими препарат не є ліками, це, скоріше, добавка, яка могла б використовуватися і мати хороші результати на перших етапах захворювання.

Раніше повідомлялося, що в Британії отримали нові ліки від коронавірусу. Даний метод лікування може використовуватися до завершення розробки вакцини від коронавірусу.

Нагадаємо, в Україні тестують чотири препарати від COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: