У міськраді Дніпра відбулися обшуки

Читать на русском
У Дніпровській міськраді правоохоронці провели обшуки. Причиною слідчих дій стали можливі махінації з виділенням земельних ділянок.
facebook.com/dneprorada

У Дніпровській міськраді правоохоронці провели обшуки. Причиною слідчих дій стали можливі махінації з виділенням земельних ділянок.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу генерального прокурора.

Обшуки пройшли на підставі постанов Шевченківського районного суду Києва в рамках розслідування за фактами шахрайства та зловживання владою або службовим становищем (ч. 4 ст.190, ч. 2 ст. 364 КК України).

Зокрема, державний кадастровий реєстратор Дніпра відділення Держгеокадастру Дніпропетровської області в період з січня по листопад 2019 року виконав понад 800 незаконних реєстрацій близько 500 земельних ділянок, вартість яких оцінюється в 1,5 млрд гривень.

«Розслідуванням встановлено виділення земельних ділянок особам, які на момент реєстрації вважалися померлими відповідно до реєстру актів цивільного стану, а також інші факти зловживання службовим становищем посадових осіб Дніпровського міської ради під час виведення земельних ділянок з комунальної власності», - повідомили в ОГП.

Також перевіряється причетність до схеми інших посадових осіб місцевих органів влади.

Раніше НАБУ проводило обшук у експрокурора Одеської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: