Імпорт газу до України з ЄС досяг рекордних обсягів

Читать на русском
Постачання газу до України з країн Європейського союзу досягли рекордних обсягів за останні 5 років.

Постачання газу до України з країн Європейського союзу досягли рекордних обсягів за останні п'ять років. З початку року імпортовано понад 8 млрд кубометрів газу.

Про це повідомила пресслужба «Оператору ГТС України».

Борги перед «Нафтогазом»: чи під загрозою опалювальний сезонРизиків для населення немає за умови продовження механізмів спецзобов'язань, вважає експерт.

Згідно з повідомленням з початку року до України з ЄС імпортували 8,056 млрд кубометрів. Це на чверть більше, ніж за такий же період минулого року. Крім того, це є рекордним показником за останні 5 років.

Зокрема, з Польщі надійшло 1,043, зі Словаччини - 4,605 ​​і з Угорщини - 2,408 млрд кубометрів газу.

У компанії уточнили, що 54% ​​всього обсягу газу імпортовано через віртуальний реверс, який став доступний з початком 2020 року. Більше половини або 4,5 млрд кубометрів газу направили до ПСГ для зберігання.

«Підвищення імпорту пов'язане із значним зростанням попиту європейських компаній на зберігання газу в українських сховищах в режимі «митний склад». Таким чином, через заповнювання європейських сховищ Україна б'є рекорди по закачці газу в ПСГ і робить важливий крок до становлення як європейської газового хабу», – відзначили в пресслужбі.

У компанії нагадали, що сьогодні газ надходить виключно з країн Європейського союзу, Україна не імпортує газ з Росії з листопаду 2015 року.

Нагадаємо, в «Нафтогазі» заявили про загрозу для опалювального сезону.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: