Транзит газу через Україну за пів року впав на 45%

Читать на русском
Оператор ГТС України за перше півріччя протранзитував 24,9 млрд куб. м газу, що на 45% менше, ніж в першому півріччі минулого року - 45,1 млрд куб. м.
delo.ua

Оператор ГТС України за перше півріччя протранзитував 24,9 млрд куб. м газу, що на 45% менше, ніж в першому півріччі минулого року - 45,1 млрд куб. м.

Про це повідомляє пресслужба ОГТСУ в середу, 1 липня.

Відзначається, що з початку року Газпром повністю розраховується за весь обсяг заброньованих потужностей, з яких за підсумками півріччя використав 78%. Зі свого боку ОГТСУ виконує всі добові заявки і надалі буде забезпечувати безперебійність транспортування газу в європейські країни.

«У західному напрямку було протранзитовано 22,9 млрд куб. м газу. Зокрема, в Польщу - 18 млрд куб. м, Словаччину - 16,9 млрд куб. м, Угорщину - 4,2 млрд куб. м. У трансбалканському напрямку транзит становить 1,9 млрд куб. м, з них 0,4 млрд куб. м - в Румунію і 1,5 млрд куб. м - в Молдову», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в першому півріччі 2020 року в режимі short-haul були здійснені тестові транзитні операції за маршрутами Словаччина-Угорщина, Словаччина-Польща та Угорщина-Словаччина, а також - з митного складу в Словаччину, Польщу та Угорщину.

Нагадаємо, Росія на тлі зупинки газопроводу «Турецький потік» в червні істотно збільшила транзит газу південною гілкою ГТС України.

Як відомо, Оператор ГТС України 1 липня здійснив першу поставку газу в Румунію через ГВС Орловка. Також відбувся запуск віртуальної точки на кордоні з Польщею.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: