Рада ухвалила закон про гральний бізнес

Читать на русском
Верховна рада на засіданні 14 липня ухвалила в цілому законопроект номер 2285-д, яким легалізувала гральний бізнес в Україні.
ілюстративне фото pixabay

Верховна рада на засіданні у вівторок, 14 липня, ухвалила в другому читанні законопроект №2285-д, яким легалізувала гральний бізнес в Україні.

Законопроект підтримали 248 парламентаріїв.

Легалізація грального бізнесу в Україні: що обіцяли політикиРада розглядає законопроект про легалізацію грального бізнесу. Слово і діло зібрало обіцянки президента і депутатів з цього питання.

Він, зокрема, передбачає запровадження виключного переліку видів діяльності у сфері азартних ігор, дозволених в Україні, а також запровадження системи ліцензування в цій сфері.

У документі прописані вимоги до гравців, до фінансового стану організаторів азартних ігор, встановлення відповідальності за порушення законодавства України у сфері грального бізнесу.

Регулювати все це планується Комісією щодо розвитку та регулювання азартних ігор (в підпорядкуванні Кабміну).

Законом буде дозволено розміщувати зали з гральними автоматами тільки в готелях, які мають три, чотири або п'ять зірок. При цьому резидентам держави-агресора заборонено мати гральний бізнес на території України.

Законопроект також передбачає створення в державному бюджеті спеціального Фонду для підтримки медицини, спорту і культури.

Нагадаємо, законопроект №2285-д про легалізацію грального бізнесу в Україні парламент ухвалив у першому читанні 16 січня 2020 року.

Розгляд проєкту закону в другому читанні ВР почала 30 червня. До документу було подано 3500 поправок.

«Слово і діло» докладно розбиралася, що передбачає законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: