У Києві камери автофіксації почали розпізнавати більше видів порушень ПДР

Читать на русском
У Києві система автофіксаціі порушень ПДР тепер розпізнає порушників, які їдуть смугою громадського транспорту або пішохідною дорогою.
npu.gov.ua

У Києві система автофіксаціі порушень ПДР тепер розпізнає порушників, які їдуть смугою громадського транспорту або пішохідною дорогою.

Про це повідомляє пресслужба МВС в середу, 1 липня.

Крім того тестуються фіксація порушень правил стоянки, виїзд на зустрічну смугу і проїзд пішохідними доріжками.

«Уже цьогоріч за рахунок держбюджету планується закупити 300 відеокамер для використання на дорогах України. Протягом наступних двох років по всій країні запрацює тисяча таких камер», - сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

З 1 червня оплачено вже 219 тисяч штрафів на суму 31 млн гривень. Гроші направлять на оплату послуг Укрпошти й оплату друку бланків, а залишок коштів перерахують до бюджету для витрат на відновлення транспортної інфраструктури.

Відзначається, що якщо водій оплачує штраф за 10 днів, то його сума становить 127 гривень, якщо ні - 250 гривень. У разі перевищення швидкості більш ніж на 50 км на годину сума штрафу - 510 гривень. Проте суми штрафів планують збільшити для тих, хто систематично перевищує швидкість більше, ніж на 50 км, до 3400 гривень.

Раніше повідомлялося, що за 10 днів роботи системи автофіксації порушень ПДР у Києві та Київській області порушники сплатили майже 7400 штрафів.

Як відомо, камери автофіксації порушень ПДР з'явилися на дорогах Києва і Київської області 1 червня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: