Арахамія назвав імена ймовірних кандидатів на очільника НБУ

Читать на русском
Говорячи про кандидатів на посаду глави НБУ, Арахамія сказав, що чув прізвища Шевченка та Лавренюка.

У Верховній раді кадрові питання розглянуть у пленарний четвер.

«Кадрові питання ми плануємо зробити заздалегідь на четвер. І там будуть всі прізвища, крім Нацбанку. Потримаємо це в секреті до ранку четверга. Тому остаточно питання не вирішене. І ще нам потрібно буде зібрати фракцію й обговорити кандидатуру. Наприклад, якщо це буде нардеп з нашої фракції, тоді я думаю обговорення зайве і всі підтримають. Якщо це буде інша людина, буде обговорення», - розповів голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія журналістам під ВР.

Говорячи про кандидатів на посаду глави НБУ, депутат сказав, що «чув прізвища Шевченка, Лавренюка, і жінки, яка там працює, і ще можливий народний депутат. Будь-хто може бути, тому що це шорт-лист».

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій, який очолював НБУ з березня 2018 року, повідомив, що написав і подав президенту України Володимиру Зеленському заяву про звільнення. Він заявив, що протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск.

3 липня Верховна рада проголосувала за його звільнення, на нашій інфографіці можна подивитися, як розподілилися голоси в залі.

Раніше Володимир Зеленський пообіцяв главі МВФ Крісталіні Георгієвій, що до кінця тижня визначиться з кандидатурою нового очільника НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: