У Чорне море увійшли дві групи кораблів НАТО

Читать на русском
У Чорне море увійшли кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) і Постійної протимінної групи НАТО.
Фото: mc.nato.int

У Чорне море увійшли кораблі Постійної військово-морської групи НАТО (SNMG2) і Постійної протимінної групи НАТО (SNMCMG2), які братимуть участь у двох регіональних навчаннях, організованих флотами Болгарії та України.

Про це у вівторок, 14 липня, повідомила пресслужба Об'єднаного командування ВМС НАТО.

Відзначається, що група SNMG2 прибула в Чорне море 9 липня і складається з трьох фрегатів з Іспанії, Румунії та Туреччини на чолі з контрадміралом Мануелем Агірре з ВМС Іспанії, з іспанським фрегатом Alvaro de Bazan (F-101) в якості флагмана.

«Не дивлячись на пандемію COVID-19, SNMG2 виконує програму заходів, запланованих на багато місяців вперед. Цей візит в Чорне море, перший з моменту, коли я прийняв командування, відповідає напрямку морського командування НАТО і є ще одним прикладом постійних регіональних зобов'язань НАТО з нашими союзниками і партнерами», - сказав командувач SNMG2.

Мета України – НАТО: що обіцяла нова влада і що провалили попередникиЧинна влада у своїх обіцянках щодо НАТО повторює попередників. Усі також обіцяють референдум про членство, розширення співробітництва та впровадження стандартів.

Суду SNMCMG2 HS Aliakmon (флагман), ESPS Tambre, TCG Amasra і ITS Gaeta 7 липня вийшли в Чорне море, де до них приєднався румунський тральник і з яким вони 10 липня прибули до Бургас.

«З трьома країнами-союзниками, Болгарією, Румунією та Туреччиною, і двома регіональними партнерами, Україною і Грузією, що межують з Чорним морем, регулярно зустрічається Постійна військово-морська група в регіоні. Крім проведення патрулювання морської безпеки в міжнародних водах, ці два вчення допоможуть підвищити сумісність між союзниками і регіональними партнерами», - йдеться в заяві.

Заплановані візити до Болгарії і України найближчими днями.

Раніше повідомлялося, що НАТО посилить присутність у Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: