НАТО розробляє нову концепцію стримування й оборони для Європи

Читать на русском
У НАТО почали розробку нової концепції стримування й оборони для Євроатлантичного простору, яка покликана посилити Північноатлантичний альянс.
nato.int

У НАТО почали розробку нової концепції стримування й оборони для Євроатлантичного простору, яка покликана посилити Північноатлантичний альянс.

Про це під час віртуальної дискусії про розвиток співпраці між ЄС і НАТО у Вашингтоні заявив заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, повідомила в четвер, 9 липня, пресслужба організації.

Зазначається, що програма повинна охопити всі простори, включаючи космос, а також гібридні, кібернетичні і «більш традиційні» загрози.

За словами Джоане, в результаті кризи через пандемію коронавірусу посилилися і прискорилися проблеми безпеки.

«Ми працюємо над новою концепцією під назвою Стримування і оборона для Євроатлантичного простору. Вона буде першим всеосяжним документом..., буде втілена в оперативні заходи НАТО і буде враховувати досвід наших друзів з ЄС», - сказав Джоане.

Він зазначив, що ідея створення такої концепції була прийнята міністрами оборони країн НАТО, і робота почалася за активної участі начальників штабів і військових експертів за підтримки Верховного головнокомандувача об'єднаних збройних сил НАТО в Європі.

«Історія ніколи не зупиняється, глобальна конкуренція посилюється, підйом Китаю є вже фактом, і Росія, яка є агресивною, як ніколи, намагається зруйнувати Захід політично. Посилюється змагання в космосі, виникають нові технології, які зміщують світові центри сили. Тому ми не можемо не інвестувати в оборону, оскільки оборона є передумовою для миру», - заявив Джоане.

Він також наголосив, що НАТО продовжує залишатися наріжним каменем «не тільки трансатлантичної безпеки, а й невід'ємною частиною глобального порядку».

Раніше повідомлялося, що НАТО не розміщуватиме нові ядерні ракети в Європі.

Також стало відомо, що НАТО посилить присутність в Чорному морі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: