Через паводки в західних областях досі зруйновані майже 100 мостів

Читать на русском
Станом на 14 липня в західних областях немає підтоплених населених пунктів, підвалів або присадибних ділянок. Однак залишаються зруйнованими та пошкодженими дороги та мости.
Фото - ДСНС.

Станом на сьогодні, 14 липня, у західних областях немає підтоплених населених пунктів, підвалів або присадибних ділянок. Однак залишаються зруйнованими та пошкодженими дороги та мости.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Найбільш масштабні паводки в історії УкраїниМасштабні паводки були в західній частині України в 1998, 2008, 2010 та 2017 років роках. Збитки оцінювалися в сотні мільйонів.

Отже, внаслідок паводків у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській областях залишаються зруйнованими 95 мостів. Крім того, у перших двох областях зруйновано 202,4 км автодоріг, а також ще 549 км автодоріг та 213 мостів залишаються пошкодженими.

Як повідомляється, від початку проведення робіт співробітники ДСНС врятували 478 осіб, евакуювали 721 людину та ще 1324 осіб було відселено. Також відомо, що вони відкачали 575 м куб. води від початку доби. Всього до робіт залучено 64 рятувальники та 40 одиниць техніки.

Кабмін ухвалив рішення виділити понад 1 мільярд гривень на ліквідацію наслідків повеней.

«Слово і діло» зібрало факти про стихійне лихо і згадало, коли ще в Україні були масштабні паводки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: