ВАКС призначив до розгляду справу експосадовців філії УЗ

Читать на русском
Антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно двох колишніх посадових осіб однієї з філій УЗ.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника філії «Центр управління промисловістю» «Укрзалізниці» Володимира Харлана і ексначальниці відділу шпальної продукції цієї філії Інни Чугунової.

Таке рішення 8 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Під час підготовчого засідання прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури просив призначити обвинувальний акт до розгляду. Водночас адвокат одного з обвинувачених спочатку просив взагалі закрити кримінальне провадження, проте суд йому відмовив. Потім двоє адвокатів подали клопотання про повернення прокурора обвинувального, але суд знову відмовив.

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акта на 17 липня о 13:30», – йдеться у рішенні суддів.

За даними слідства, Харлан вступив в змову з Чугуновою та діючи спільно, усвідомлюючи злочинний характер своїх дій, зловживаючи своїм посадовим становищем, уклали з ПрАТ «Коростенський завод залізобетонних шпал» фінансово-господарські правочини на користь ТОВ «Корпорація КРТ», ТОВ «Арго», ТОВ «НВФ Колія» та ТОВ «Промбудколія», всупереч Закону України «Про здійснення державних закупівель».

На виконання цих правочинів обвинувачені витратили на користь третіх осіб грошові кошти УЗ в сумі 152 млн грн, з яких понад 26 млн грн було безповоротно вибуто з активів УЗ, оскільки предметом вчинених правочинів була закупівля метизної продукції по цінам, які більш на 30% були завищеними від ринкових, чим УЗ завдано тяжких наслідків.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру фігурантам стрілочного справи. Пізніше справу ексчиновників філії УЗ передали до ВАКС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: