Парламент готовий посилити покарання за п'яне керування

Читать на русском
Рада 13 липня ухвалила за основу законопроект номер 2695, яким пропонується посилити покарання для водіїв за п'яне керування.
ДТП під Києвомfacebook.com/KyivOperativ

Верховна рада на позачерговому засіданні в понеділок, 13 липня, ухвалила за основу законопроект №2695, яким пропонується посилити покарання для водіїв за п'яне керування транспортним засобом.

Зокрема, проєкт закону підтримали понад 282 нардепи.

В Україні посилили покарання та збільшили штрафи за п'яне керуванняВідсьогодні, 1 липня, в Україні керування автомобілем у нетверезому стані стало кримінальним проступком. Збільшили також і суму штрафу.

Документом пропонується дозволити арешт на строк від 10 до 15 діб причетних до аварії водіїв, які залишили місце ДТП. Для них хочуть збільшити штраф до 3 400 грн або позбавляти прав на термін до 6 місяців (зараз штраф - 255 гривень або громадські роботи на 40 годин).

За п'яне керування пропонується карати штрафом у розмірі 10 200 гривень із позбавленням прав на один рік. Повторне протягом року порушення буде каратися 20 400 гривень штрафу з позбавленням прав на три роки або адмінарештом на термін 10 діб.

Якщо водій протягом року попадеться нетверезим за кермом втретє, йому загрожує штраф 40 800 гривень з позбавленням прав на 10 років або арешт на 15 діб (теж з позбавленням прав).

За вживання алкоголю або наркотиків після ДТП і до огляду будуть штрафувати на суму 20 400 гривень (або арешт на 15 діб з позбавленням прав на термін до трьох років).

За повторну протягом року їзду без ременя безпеки або мотошлема (для мотоциклістів) пропонується заарештовувати на строк від 5 до 10 діб або позбавляти прав на термін від 3 до 10 діб.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський також підтримав посилення покарання за п'яне керування після масштабної аварії під Києвом, в якій загинула сім'я - чоловік з дружиною та двоє їхніх дітей. Ще одна дитина зараз у важкому стані в лікарні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: