Засідання ВР: президент відкликав три постанови

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський 13 липня відкликав з Ради свої проєкти постанов про зарплати чиновників і про призначення місцевих виборів у 2020 році.
unian.net

Президент України Володимир Зеленський відкликав з Верховної ради свої проєкти постанов про зарплати чиновників і про призначення місцевих виборів у 2020 році.

Рішення про відкликання постанов на сьогоднішньому засіданні ВР оголосив представник президента в парламенті Руслан Стефанчук.

Він повідомив, що президент направив до ВР лист, щоб з сьогоднішнього порядку денного зняти проекти №3809 (про призначення місцевих виборів) І №3708, 3708-1 - про зарплати чиновників (зняття обмеження в 47 тисяч гривень на зарплати чиновникам, яке діяло на час карантину).

Відзначимо, за даними джерел РБК-Україна, в поданій постанові про місцеві вибори було некоректно описано, як будуть проходити вибори в районних радах.

Крім того, сьогодні депутати провалили в першому читанні проект закону №3659 (про внесення змін до держбюджету-2020). Документом пропонувалося розширити напрямки надання держгарантій, що дозволило б продовжити роботу по залученню «Укргідроенерго» іноземних інвестицій для реалізації інвестпроектів. Його підтримали тільки 213 нардепів.

Нагадаємо, проєкт постанови про місцеві вибори, які повинні пройти 25 жовтня 2020 року, до Ради внесли минулого тижня.

Також повідомлялося, що 13 липня в ВР заплановано ще одне позачергове засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: