МВС заявило про затримання винуватця пожеж у Луганській області

Читать на русском
Правоохоронці затримали підозрюваного в масштабних пожежах в Луганській області. Пожежі влаштував місцевий агроном Дмитро П. 1993 року народження.
ZIK.ua

Правоохоронці затримали підозрюваного в масштабних пожежах у Луганській області.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко у Facebook.

За його словами, пожежі влаштував місцевий агроном Дмитро П. 1993 року народження.

«Після збирання врожаю, в гонитві за прибутком і, щоб заощадити на паливі, багато аграріїв воліють перед переорюванням землі випалювати стерню, абсолютно не думаючи про жахливі наслідки, до яких це може призвести. Він думав, що про це ніхто не дізнається. Але наші військові якраз у цьому місці проводили обліт території безпілотником, зафіксували факт підпалу і повідомили про нього в поліцію», – написав він у Facebook.

Затриманому загрожує штраф від 91 800 гривень до 153 000 гривен. Або в разі, якщо це загоряння призвело до тяжких наслідків – знищення майна, загибелі флори і фауни, то палій може отримати реальний термін позбавлення волі від 2 до 5 років.

Геращенко нагадав, що ця стаття Кримінального кодексу була посилена в травні 2020 року після катастрофічних пожеж у Чорнобилі та в Житомирській області.

Нагадаємо, рятувальникам вдалося локалізувати пожежу на Луганщині.

Також повідомлялося, що в Луганській області в Новоайдарській і Сєвєродонецькій лікарнях перебувають 13 пацієнтів, які постраждали внаслідок масштабної лісової пожежі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: