Степанов пояснив, як можна прискорити вихід із самоізоляції

Читать на русском
Щоб достроково завершити самоізоляцію при в'їзді до України з країн червоної зони, потрібно здати ПЛР-тест у лабораторії та отримати негативний результат.

У МОЗ пояснили алгоритм дій для дострокового завершення самоізоляції громадянам, які в'їхали до України з країн «червоної зони».

Про це на брифінгу в четвер, 9 липня, розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Подорожі за кордон: як перевірити, куди дозволено в’їзд та транзит для українцівКого впустять до ЄС, що вимагає Туреччина після прильоту, які країни дозволяють українцям пересуватися транзитом?

Він нагадав, що після повернення з країн «червоної зони» потрібно пройти самоізоляцію протягом 14 днів, встановивши в себе додаток «Дій вдома». Однак самоізоляцію можна завершити і достроково. Для цього необхідно отримати негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус. Пройти тестування можна в будь-якій приватній лабораторії, акредитованій ЦГЗ.

«У разі негативного тесту лабораторія, відповідно до умов, відразу повідомляє про це ЦГЗ і автоматично інформується адміністрація застосунку «Дій вдома» і людина припиняє самоізоляцію. Важливо, щоб було надано відповідний телефон при здачі цього тесту. Для того, щоб людина була виключена з цього додатку», – зазначив Степанов.

Він додав, що повний список акредитованих лабораторій, де можна здати ПЦР-тест, можна знайти на сайті ЦГЗ.

Нагадаємо, зараз українці можуть в'їхати до 23 країн.

Також повідомлялося, що Чорногорія спростила в'їзд для українських туристів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: