Росія звинуватила Україну в затягуванні процесу щодо обміну полоненими

Читать на русском
Представник Росії в Тристоронньої контактній групі Борис Гризлов заявив, що українська сторона нібито затягує підготовку обміну полоненими.
Корреспондент.net

Представник Росії в Тристоронньої контактній групі Борис Гризлов заявив, що українська сторона нібито затягує підготовку обміну полоненими.

Про це передає ТАСС в середу, 8 липня.

Гризлов говорить, що списки повинні були бути складені відповідно за чотирма категоріями полонених.

«Буквально в ході засідання київська делегація заявила, що вона хоче ще дві категорії. Це істотно загальмує процес обміну і звільнення», - сказав Гризлов.

За його словами, представники України в ТКГ відмовилися погодити з представниками «ДНР» і «ЛНР» низку ділянок розмінування на лінії зіткнення - з 20 ділянок були узгоджені 13.

Також Гризлов стверджує, що кадрові зміни в українській делегації гальмують роботу ТКГ. Це «серйозно гальмує роботу контактної групи, і це додатковий фактор нестабільності і напруженості між Києвом і Донбасом».

Нагадаємо, що ТКГ домовилася про нові ділянки розмінування. Учасники переговорів погодилися встановити на Донбасі нові КПВВ, а також провести безперешкодну ліквідацію пожеж в Луганській області.

Також повідомлялося, що Україна вивчає питання введення миротворців ОБСЄ на Донбас.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: