COVID-19: чи вплине епідемія та карантин на врожай

Читать на русском
Олексій Дорошенкодиректор Асоціації постачальників торговельних мереж

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства очікує урожай зернових в Україні в 2020 році на рівні понад 68 млн тонн. Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко під час брифінгу у вівторок, 16 червня. У коментарі «Слово і діло» директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко наголосив, що дефіциту в Україні не буде й урожай очікується на достатньому рівні.

«Врожай буде непоганий, хоча менший, ніж у 2019 та 2018 роках, оскільки, якщо ми говоримо про зернові – головну культуру, яку ми споживаємо та експортуємо, – то в принципі, все досить непогано», – сказав Дорошенко.

Також фахівець уточнив, що Україна встановила ліміти на вивезення з України зернових культур до 1 першого липня цього року через економічну ситуацію.

Урожай-2020 під ударом через посуху та карантин: як це позначиться на цінахМіністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства вважає, що у 2020 році в Україні зберуть лише 60 млн тонн зернових і зернобобових культур.

«Ми бачимо, що рекорд якраз експорту зернових зараз відбувся. Кон’юнктура для нас позитивна, тому результат може бути непоганим. Вочевидь, все впливає, у тому числі на те, що в нас зараз непоганий торговельний баланс», – пояснив співрозмовник.

Він додав, що на врожай найбільше вплинули кліматичні умови: тепла зима, відсутність снігу та достатній рівень вологи.

«Ми за всіма культурами: овочами, фруктами і кісточковими, – цьогоріч отримали менший урожай, ніж минулого року, тому це зараз позначається на ціні. Є всі продукти, але, звісно, вони не такі дешеві, як торік. Проте із впевненістю можна сказати, що дефіциту не буде», – підсумував Олексій Дорошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в травні на погашення боргів перед аграріями направили пів мільярда.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: