На Львівщині послаблюють карантин: що відкриють

Читать на русском
На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення частково послабити карантинні обмеженняу Львівській області.

На позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій ухвалили рішення частково послабити карантинні обмеження у Львівській області.

«Ситуація перебуватиме на ретельному контролі, кожних три дні ми будем оцінювати стан справ. У разі відповідності епідемічної ситуації в області ознакам для посилення протиепідемічних заходів будемо розглядати питання про посилення карантину», - цитує голову Львівської ОДА Максима Козицького пресслужба Львівської ОДА.

Які карантинні обмеження зараз діють у країнах світуВ Італії стартував уже третій етап ослаблення карантину, в Туреччині запровадили штрафи за порушення маскового режиму.

З 07.07.2020 дозволять роботу готелів, закладів громадського харчування, закладів фізичної культури і спорту, спортивних залів та фітнес-центрів за умови дотримання протиепідемічних заходів та відповідних рекомендацій головного санітарного лікаря України.

Окрім того, дозволяється проведення релігійних заходів за участю більше однієї особи на 5 кв. метрів площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі), де проводиться захід. Організатор заходу відповідальний за дотримання фізичної дистанції між учасниками не менше ніж 1,5 метра.

Водночас, обласна комісія дала відповідне доручення місцевим штабам з ліквідації надзвичайної ситуації, до наступного засідання комісії перевірити готовність дошкільних навчальних закладів до роботи в умовах карантину. Якщо захворюваність буде далі йти на спад, то садочки всіх форм власності можуть бути відкритими в межах наступного етапу послаблення карантинних обмежень.

Нагадаємо, за даними МОЗ, станом на 6 липня, Львівська область перестала бути регіоном із значним поширенням COVID-19. Коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 становить 10,92%, при нормі менш як 11%. Показник динаміки зростання випадків інфікування COVID-19 становить – 28,03%, при нормі менш як 10%.

Завантаженість ліжок у закладах охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, складає 43,04% від загальної̈ кількості, при нормі менше ніж 50%.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: