У Львівській області продовжили карантин

Читать на русском
Рішення про продовження карантину було схвалено у зв'язку з поганою епідеміологічною ситуацією в області.
Фото РБК

У Львівській області продовжили карантин до 7 червня.

Таке рішення сьогодні, 30 червня, схвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС). Про це повідомили в пресслужбі Львівської облдержадміністрації.

Рішення про продовження карантину було схвалено у зв'язку з поганою епідеміологічною ситуацією в області. Відзначається, що область не відповідає вимогам Міністерства охорони здоров'я відразу за двома показниками - інцидентныстю (19% при нормі в менш як 11%) і динаміці захворюваності (24,9% при нормі менш як 11%).

«Ми не можемо послаблювати карантин, коли кількість нових хворих щодня збільшується на 150-240 осіб, коли відсоток завантаженості лікарень стрімко наближається по критичної позначки, а стан пацієнтів, які звертаються до лікарів, важчий в порівнянні з початком пандемії», - зазначив голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Також в ОДА відзначили, що область знаходиться серед лідерів за кількістю складених протоколів про порушення карантину.

«Днями мережу сколихнуло відео, на якому близько сотні людей влаштували масове купання в джерелі біля Львова. Цією справою зараз займаються правоохоронні органи», - сказав Козицький.

При цьому комісія ТЕБ та НС рекомендувала виділити додаткові одиниці громадського транспорту для зменшення навантаження на маршрути.

Раніше в Чернівецькій області послаблюють карантин.

Також нагадаємо, Чорногорія повернулася до жорсткого карантину.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: