Динаміка захворюваності на COVID-19 в Україні стабілізується – ОПУ

Читать на русском
Показники МОЗ на сьогодні демонструють стабілізацію поширення коронавірусної інфекції в Україні.
president.gov.ua

У червні в Україні спостерігалося зростання кількості інфікованих коронавірусом, але зараз динаміка перебігу епідемії стабілізується.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль президенту Володимиру Зеленському на традиційній нараді, інформує пресслужба ОПУ в понеділок, 6 липня.

У Києві ресторанам і кінотеатрам дозволили продовжити час роботиПослаблення карантину в Києві з 6 липня. Ресторанам, кафе та кінотеатром дозволили працювати після 22-ї години.

За словами Шмигаля, показники Міністерства охорони здоров'я демонструють стабілізацію поширення коронавірусу в Україні. Це помітно в статистиці активних хворих і рівні госпіталізації, який в останні тижні майже не змінюється.

У свою чергу міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що в Україні також продовжує знижуватися відсоток хворих медпрацівників. Зараз він становить 6%.

У той же час президент нагадав про важливість дотримання карантину в громадських місцях.

«Ретельну увагу треба приділяти громадським місцям. Наприклад, ресторанам, кафе або клубам. Треба вимагати від них відповідальності перед їх клієнтами. Люди платять гроші не за те, щоб вийти хворими на хворобу, від якої поки немає вакцини», - підкреслив Зеленський.

Як заявили в Нацполіціі, були проведені перевірки роботи клубів після 22:00 і закриті ті розважальні заклади, які працювали. За даними силовиків, на сьогодні тільки два міста - Харків і Львів - чітко заборонили роботу розважальних закладів після 22:00.

Нагадаємо, в Україні фіксують спад числа добових заражень COVID-19.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: